Loading...
Navigáció kihagyása

Szeretettel köszöntjük vendégeinket!

Győr város legújabb fedett versenyuszodája 2014 decemberében nyitotta meg kapuit mind az úszni vágyó nagyközönség, mind a sportot hivatásuknak választó úszók, illetve egyéb vízi sportág képviselői (szinkronúszók, vízilabdázók) előtt. A háromszintes (alagsor-földszint-lelátó) létesítmény egy városközponthoz közeli, szép panorámával rendelkező, 15 000 m²-es, városi tulajdonban lévő telken került megépítésre, így jelenleg összesen 8000 m² beépített területtel, parkolóval várja a sportolni, kikapcsolódni vágyókat.

Tisztelgésül a névadó főszponzor, Bogisich Ferenc vezette Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. előtt, a létesítmény elnevezésében – Aqua Sportközpont – fellelhető a QP-re történő utalás.


Uszodánk mind az úszás, mind a vízilabda vonatkozásában megfelel a legmagasabb minősítési kritériumoknak, így rangos nemzetközi sportesemények helyszíne már a kezdetek óta. Elég csak a 2015 decemberében lezajlott első győri SWIM OPEN nemzetközi úszóversenyre, valamint a 2016 januárban megrendezésre került, parádés hazai sikert hozó Magyarország-Franciaország női vízilabda mérkőzésre gondolni. A legkimagaslóbb eseményt is meg kell említenünk: 2017-ben itt került megrendezésre a XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, melynek hivatalos arca Jakabos Zsuzsanna úszóolimpikon volt.
Ugyanakkor nem feledkezünk meg az egészséges életmódra törekvő lakosság színvonalas kiszolgálásáról, és a felnövekvő generáció úszásoktatását biztosító lehetőségekről sem. A műszaki átadást és a megnyitót követően a látogatók hamar fel is fedezték, és megkezdték a létesítmény birtokba vételét.

Mivel kiemelt figyelmet szentelünk a különböző sporteseményeknek, a nagymedencét három oldalról lelátók sora öleli körül. A nézőtér alapjáraton 800 néző befogadására képes, mobil ülőhelyek kialakításával pedig 1200 fősre bővíthető.


Az uszoda északi oldala egy teljes üvegfelület, amely egyrészt rendkívül szép kilátást, másrészt a természetes fény beengedhetőségét biztosítja. Az alagsor a gépészet, a vízkezelés, és a légtechnika berendezéseinek, valamint az öltözőegységeknek ad helyet. 3 edzői, 4 csoportos, valamint 305 fő részére kialakított szekrényes öltöző áll rendelkezésre.


A feszített víztükrű, fedett vízfelületekkel rendelkező uszodánk legfőbb különlegessége a 26-27 °C hőmérsékletű versenymedence méretében keresendő: a 10 pályára felosztott medence hosszúsága 50 méter, szélessége 25 méter, mélysége pedig 2,20 méter, amely paraméterek egyúttal azt is lehetővé teszik, hogy a pályák áthangolásával a versenyek megrendezése előtt, a felkészülési időszakban is zavartalanul edzhessenek egymás mellett a hivatásos és az amatőr sportolók. Ugyancsak egyedinek számít az uszoda korszerű vízfertőtlenítési technikája, hiszen az ózonkezelés a vízkezelésben alkalmazható legerősebb oxidációs és fertőtlenítési eljárás, miközben szagtalan, és az alkalmazásakor nem képződnek nem kívánatos reakciótermékek. A hőmérsékletet, a pH-értéket, valamint a nyomokban megjelenő klórtartalom aktuális értékeit pedig automatika felügyeli, amit kézi mérésekkel is kontrollálunk.


A létesítmény területén belül a kisgyermekek, illetve az úszni tanuló felnőttek számára egy 16-szor 10 méteres, 90 centiméter mélységű, 32 °C-os, melegvizes kismedence áll rendelkezésre. A szervezett foglalkozások szüneteiben a melegedni, ellazulni szándékozók számára korlátozottan ez a medence is látogatható.

A wellnessrészleg két (8, illetve 12 férőhelyes) finn szaunát, infraszaunát, merülőmedencét, pihenőt foglal magába, amely részleg az úszójegy mellé vásárolt szaunajeggyel szeretettel várja a nagyközönséget is. A jakuzzi és az edzőterem viszont kizárólag az igazolt versenyzők, valamint az itt edzőtáborozó sportolók felkészülését szolgálja.
Uszodánkban képzett masszőr, továbbá jól felszerelt büfé is várja a kedves látogatókat.

Létesítményünkben többek közt a Győri Vízisport Egyesület, illetve a Győri Úszó Sportegyesület edzéseinek is helyet biztosítunk, valamint különböző korosztályok számára úszásoktatás zajlik. Az utóbbi lehetőségről a Győri Úszó Sportegyesület honlapján tájékozódhatnak bővebben.

Az uszoda a nyitvatartási időn belül – igényre szabott variálhatóságú, kedvező árfekvésű belépőjegyekkel – minden úszni vágyó vendégét szeretettel várja! Amennyiben tájékozódni szeretne az aktuális pályabeosztásról, kérjük, látogasson el a Pályabeosztás menüpontba, így nem érheti meglepetés a pályák kihasználtságát illetően.